Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Camping rett ved Gaustatoppen1883 meter over havet finner du Gaustatoppen – En populær destinasjon både for nordmenn og turister. Vi tilbyr camping ved Gaustatoppen med korte distanser for de fleste rutene opp til fjelltoppen. Om du trenger en campingplass for turen til Gaustatoppen, kan vi stille med både utleie av hytter og leiligheter, samt plass for bobiler og campingvogner.

Gaustatoppen - et av norges vakreste fjell

Gaustatoppen anses som relativt lett å bestige. Det praktfulle fjellet er synlig fra store områder i Sør-Norge. Flere har omtalt Gaustatoppen som et av norges vakreste fjell, og hvert år strømmer nye mennesker til for å ta turen. På toppen av fjellet får du en spektakulær utsikt over Sør-Norge og kan kjøpe noe lett å spise fra kafeen som ligger der. Vi anbefaler alltid å ta med en niste i sekken, samt litt ekstra klær – selv på sommeren.

Ta kabelbanen til Gaustatoppen

Om du ikke ønsker å begi deg ut til fots kan du også ta gaustabanen opp til toppen. Gaustabanen befinner seg inne i fjellet, og er et gjenværende fenomen fra den kalde krigen. Når du kommer inn i fjellet vil du først ta en trikketur 850 meter innover til du kommer til neste stopp. Der blir det et bytte til kabelbanen som går 1145 meter oppover i fjellet med en 40 graders stigning. Selve turen tar ikke særlig mer enn 15 minutter. I utgangspunktet ble kabelbanen opprettet for turisme allerede i 1953. Som en del av planene ble forsvaret involvert i byggeplanene, og gradvis ble kabelbanen benyttet mindre og mindre for turisme. På denne tiden viste det seg å være et viktig varslingssenter for NATO ettersom Sovjetunionen var rett i nærheten. Kabelbanen åpnet derimot opp som en turistattraksjon igjen i 2010 og siden den gang har Gaustatoppen aldri hatt mer besøkende. I dag anslås det at så mye som 120 000 mennesker besøker Gaustatoppen hvert år. Mange velger gjerne å ta banen ned fra fjellet igjen, for å slippe å tusle nedover steinstien fra fjelltoppen.

Camping nær Gaustatoppen og mer

Selv om det er mulig å komme til Rjukan for en dag, er det hos de fleste et ønske om å tilbringe flere dager for å kunne oppleve både det ene og det andre. Om du skal bestige Gaustatoppen er det alltid fint å ha en campingplass å komme tilbake til, eller et sted for å lade batteriene før du skal ta fatt på turen. I tillegg til Gaustatoppen har du også aktiviteter som strikkhopp, kajakkturer, museums, dyrebesøk og andre fotturer i nærheten av vår campingplass. Tinnsjø camping er plassert rett ved Mæl stasjon, og du kan enkelt komme deg frem og tilbake i området.Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn